PERMATA HARI

PERMATA HARI

Wednesday, 8 June 2011

Bukit Engku Bongsu - Lumut

Sekarang tuk bangkitkan semula semangat nk menawan bukit2 dan gunung..saje tayang gambo2 lama.. ni antara bukit yg payah aku nk naik..boleh dikatakan sepanjang pendakian kena guna tali..tak jumpa langsung trek landai..mmg menguji tahap kesabaran..dan yg pasti bukit ni aku tak dpt naik smpi puncak..tak larat wooo....dpt smpi check point 1 (kot)..












Muka2 kepenatan tapi puas....

BUKIT LARUT, TAIPING


 posing2 sebelum panjat..tgh tak penat..
 pendakian bermula..
 penat tp cover cun..

 ni dh start penat..tudung sudah bukak...
 check point 1...berhenti rehat..penat gile tp posing tetap maintain cun..
 berjaya smpi ke puncak...
 Cantik pemandangan dr puncak bukit larut..

Gambo2 ni di ambil masa tengah aktif join ofis panjat memanjat bukit2..gunung2..yg ni team kami g panjat bukit larut..tarikh tak ingat..waktu ni kurus skit..tu yg larat tu...skg ni????muahahahaha...

Hai..hai...hai..

Wahhh...dah bape bulan tak update blog..sebab tade cerita yg menarik...ari ni terpikir tuk update..bukan nk mengutuk or mengadu..cuma menyuarakan hasrat hati...terasa dh terlalu bosan tuk teruskan koje kat jabatan ni..semenjak bos aku dpt anugerah dato ni..byk sgt berubahnye..tambah2 dari segi protokol kalu ada wat program..tak penah sempurna di mata dia..ada je..menanah telinga kami staf bawahan..dia tau komplain je..sebagai bos bkn ke perlu pantau..ni waktu sebelum majlis berjalan tak penah nk turun padang tgk apa anak buah buat..susah ke senang ke..tido ke tidak ke anak buah tu tuk siapkan persiapan..tau2 kena marah..itu tak kena ini tak kena.

Semalam dia dh wat aku menanah telinga..siap bg check list lagi kalu program or majlis yg dia hadir apa perlu di buat...bila aku amati check list tu..sebenarnya semua kami buat..contoh teks ucapan dia..mmg ada yg silap saiz kertas je..kalu silap tang isi kandungan aku tak kisah..ni sebab print kertas atas A4 size,dia tak suka, nk separuh A4 size je konon senang nk bawa.. kedua logistik dia (penginapan)..mmg dh booking hotel dia tuk 2 malam..tetiba lak tiba receptionist kata 1 malam..aku siap tunjuk bukti mmg booking 2 malam..bkn salah aku.salah receptionist tu,tp aku gak kena marah..cameraman n videoman..kami urusetia dh uruskan..tp dia tak puas ati..apa lagi dia nak??rupa2nya dia nk cameraman n videoman ikut je kemana dia pegi..rakam je apa dia buat..(boleh tak nk kata gile glemer)..

Tu baru sikit..maleh nk cerita semua kang kata burukan bos..tp itu la yg aku alami..kadg2 kecik ati..yg aku buat tak pernah nk hargai..bkn mtk di puji melambung tp ucapan terima kasih pun dh cukup...mcmana anak2 buah nk hormat bos kalu bos tak hormat anak buah??aku PA takkan nk berlagak mcm bos..walupun dia selalu kata aku mewakili dia dlm arahan yg diberi kepada staf lain..aku menyampaikan arahan..bukan aku yg kuar arahan..tension mcm ni..sebelum dpt pangkat dato' idak lak dia mcm ni..tu blm cerewet bab lain lagi...

Hahaha..ni dh kira mengumpat bos ni..dh le kang lagi byk dosa kering aku...adios amigos...nnt update lagi..thanks kpd follower yg sudi me'follow.....esok2 aku update gambo sepanjang program Majlis Pelancaran Seminar CEMS yg membuatkan aku menanah telinga...