PERMATA HARI

PERMATA HARI

Tuesday, 22 March 2011

Apa lagi nk buat...

5 - 6 bln ni aku mengalami masalah wanita..period datang tak henti2...tiap kali pergi berjumpa doktor biasa la jawapan doktor apa lagi masalah hormon..aku jadi runsing dan bosan...period sebulan tanpa henti..kaya tokey kedai sbb ntah bape set pad aku beli dari kedai dia...period yg heavy plak tu...2 doktor yg aku jumpa mengatakan aku ada mslh hormon..

selain daripada itu aku jugak tension dengan diri aku..aku gemuk..dh bermacam2 cara aku cuba tuk kuruskan badan..pergi ke pusat2 perlansingan badan..ntah dh berapa ribu duit aku abis...namun tiada hasil..makan sampingan sebut aja apa..pil2 pun boleh tahan..tp hasil tetap sama..bertambah lagi ada..apa aku nk buat..adakah ada kaitan dengan hormonku yg tak betul ni...

Sekarang aku tengah mencuba produk HERBALIFE..2 minggu pertama begitu mengejutkan aku.kerana dlm tempoh itu aku berjaya mengurangkan berat badan aku sebnyk 3 kg..gembira gile rasanya..terasa usaha dan duit yg ku labur tidak sia..mslhnye berat ku statik mcm tu sejak sebulan..tak turun dan tak naik..adakah HERBALIFE pun tak mampu nk turunkan badan aku..??senaman..kontrol makan..tak larat nk amal dah..tp aku akan berusaha lagi..usaha itu kan tangga kejayaan...

Berkaitan hormonku..aku hanya makan ubat yg doktor bagi..selebihnya aku berdoa kepada Allah agar hormonku kembali stabil..

Ini la Princess Mia buah hati mama dengan ayah..ketika berumo satu hari...hehehehe...sekarang setelah hampir tiga tahun..gambo terbaru nnt akan diupdate..

Permulaan..

Bercerita tentang diri aku..aku anak kelahiran bandar diraja Perak iaitu Kuala Kangsar...Arwah abah seorang guru manakala mak aku biasa la suri rumah..mempunyai 5 orang adik beradik dan aku opkoz yg paling manja apa lagi kalu bkn yg bongsu..

Tahun 2011 ni umo aku dh 30 tahun..tak sangka jap je dh jangkau umo 30an..rasa cam baru lg je aku dok terjun sungai sayong..sungai perak..kena rotan ngan mak sebab tak reti nk blk umah tau main je..itu semua kenangan waktu kecik2...rindu sgt zaman tu...

Sekarang aku dh jadi bini org dah..suamiku..AHMAD NAJIB BIN HALID..seorang yg amat memahami dan paling penting sanggup melayan semua karenah kepala angin ku...TQ and I LUV U SO MUCH.. kami mendirikan rumah tangga pada25 November 2005..kini dh hampir 6 tahun kami bersama..aku sangat bahagia dengan kehidupan aku sekarang..tambahan pula dengan kelahiran Puteri kesayanganku pada 23 Sept 2008...DAMIA NADHIRAH BINTI AHMAD NAJIB..pengikat kasih sayang mama ngan ayah..comel mcm mama...hehehehe...


Ini dulula aku share ngan kengkawan semua..aku akan update lagi di masa2 akan dtg..

Gumbira...

Assalamualaikum dan salam sejahtera..seronoknye sbb dh ada blog sendiri..InsyaAllah sekiranya ada masa dan cerita2 menarik akan dikongsi untuk tatapan kengkawan..anyway..ini baru permulaan dan masih lagi di tahap hingusan dalam penulisan blog..harap2 sekiranya ada kawan2 yg dh terrer sila beri tunjuk ajar...