PERMATA HARI

PERMATA HARI

Wednesday, 21 December 2011

Luahan hati....

Aku yang terlalu sensitif atau dia sudah mula berubah.....tabahkan la hati aku..

Friday, 9 December 2011

Bebird..

Alhamdulillah...semalam (8.12.2011) aku g klinik tuk monthly check up for pregnancy..smlm 21 week, scan semua ok.baby sihat dan perkara paling best doktor meramalkan anak dlm kandungan ku ini lelaki...so happy to hear that coz my1st baby gurl..kalu ramalan doktor ni betul bertapa bestnye sbb 2nd one ni boy...can't wait till baby ni kuar..sekarang dh start cari nama2 yg sesuai...tapi yg bermain di fikiran kena ada Qaliph,tgu nk cari nama penyambung...so happy n bahagia sangat..

Wednesday, 9 November 2011

My Baby Progress...

 waktu ni bila dh tau konpem pregnant punya la happy..( lbh kurang 4 minggu)

 second time scan waktu ni lbh kurang 9 minggu...

Waktu ni paling best best dh start nmpk kepala dia..actually waktu ni bila doktor scan dia gerak..so nmpk la kaki..tp bila doktor snap tak nmpk..tp best sgt tk dia bergerak...tak sabo tgu dia kuar...( minggu ke 13)

Tiada yg lebih menarik selain melihat progress baby dlm kandungan yg makin membeso..Next appointment is on 11/11/11...rasanya tak scan dh kot...

Sambutan Hari Raya Bersama Ketua Pengarah Alam Sekitar Malaysia

Dah lamanya tak update blog..tade story baru..nak share gambar2 yg diambil waktu sambut hari raya bersama Dato' Ketua Pengarah Alam Sekitar Malaysia pada 13 September 2011.. lambat update sbb gambo2nye baru siap n baru dpt dari fotographer...

 ni la backdrop tuk menyambut kedatangan Dato'

 antara org kuat yg menjayakan majlis ini...hehehehehe


 ni baru btl the gebus...penuh gambo..
 menunggu kedatangan Dato' KP
 Dia mai dah...

 Org berselawat aku menyengih...

 geng kapak...

 My best pren..tade kami majlis or gambo tak berseri..


 Dua dari kiri tu Dato' KP kami...comel je kan...

 Babai Dato' KP...




Thursday, 13 October 2011

Damia akan dapat adik....

Lamanya tak update blog..berita baik saya sekarang mengandung anak kedua sudah masuk 13 minggu...sungguh gembira tak terkata...maklum la mmg dh lama menunggu..diuji dengan mcm2 dengan period tak berhenti2...kena wat D&C..now alhamdulillah melekat...

Dugaan mengandung anak kedua ni mmg dasyat..maklumla anak sulung tak alah langsung..start awal mengandung smpi la bersalin..yg ni teruk sgt alahnya..makan apapun semua muntah..tp ini semua dugaan dan pengalaman yang best..tiap anak org kata lain2 pengalaman kan..tak kisahla yg penting gembira dan semoga Allah memudahkan segalanya...

Wednesday, 8 June 2011

Bukit Engku Bongsu - Lumut

Sekarang tuk bangkitkan semula semangat nk menawan bukit2 dan gunung..saje tayang gambo2 lama.. ni antara bukit yg payah aku nk naik..boleh dikatakan sepanjang pendakian kena guna tali..tak jumpa langsung trek landai..mmg menguji tahap kesabaran..dan yg pasti bukit ni aku tak dpt naik smpi puncak..tak larat wooo....dpt smpi check point 1 (kot)..












Muka2 kepenatan tapi puas....

BUKIT LARUT, TAIPING


 posing2 sebelum panjat..tgh tak penat..
 pendakian bermula..
 penat tp cover cun..

 ni dh start penat..tudung sudah bukak...
 check point 1...berhenti rehat..penat gile tp posing tetap maintain cun..
 berjaya smpi ke puncak...
 Cantik pemandangan dr puncak bukit larut..

Gambo2 ni di ambil masa tengah aktif join ofis panjat memanjat bukit2..gunung2..yg ni team kami g panjat bukit larut..tarikh tak ingat..waktu ni kurus skit..tu yg larat tu...skg ni????muahahahaha...

Hai..hai...hai..

Wahhh...dah bape bulan tak update blog..sebab tade cerita yg menarik...ari ni terpikir tuk update..bukan nk mengutuk or mengadu..cuma menyuarakan hasrat hati...terasa dh terlalu bosan tuk teruskan koje kat jabatan ni..semenjak bos aku dpt anugerah dato ni..byk sgt berubahnye..tambah2 dari segi protokol kalu ada wat program..tak penah sempurna di mata dia..ada je..menanah telinga kami staf bawahan..dia tau komplain je..sebagai bos bkn ke perlu pantau..ni waktu sebelum majlis berjalan tak penah nk turun padang tgk apa anak buah buat..susah ke senang ke..tido ke tidak ke anak buah tu tuk siapkan persiapan..tau2 kena marah..itu tak kena ini tak kena.

Semalam dia dh wat aku menanah telinga..siap bg check list lagi kalu program or majlis yg dia hadir apa perlu di buat...bila aku amati check list tu..sebenarnya semua kami buat..contoh teks ucapan dia..mmg ada yg silap saiz kertas je..kalu silap tang isi kandungan aku tak kisah..ni sebab print kertas atas A4 size,dia tak suka, nk separuh A4 size je konon senang nk bawa.. kedua logistik dia (penginapan)..mmg dh booking hotel dia tuk 2 malam..tetiba lak tiba receptionist kata 1 malam..aku siap tunjuk bukti mmg booking 2 malam..bkn salah aku.salah receptionist tu,tp aku gak kena marah..cameraman n videoman..kami urusetia dh uruskan..tp dia tak puas ati..apa lagi dia nak??rupa2nya dia nk cameraman n videoman ikut je kemana dia pegi..rakam je apa dia buat..(boleh tak nk kata gile glemer)..

Tu baru sikit..maleh nk cerita semua kang kata burukan bos..tp itu la yg aku alami..kadg2 kecik ati..yg aku buat tak pernah nk hargai..bkn mtk di puji melambung tp ucapan terima kasih pun dh cukup...mcmana anak2 buah nk hormat bos kalu bos tak hormat anak buah??aku PA takkan nk berlagak mcm bos..walupun dia selalu kata aku mewakili dia dlm arahan yg diberi kepada staf lain..aku menyampaikan arahan..bukan aku yg kuar arahan..tension mcm ni..sebelum dpt pangkat dato' idak lak dia mcm ni..tu blm cerewet bab lain lagi...

Hahaha..ni dh kira mengumpat bos ni..dh le kang lagi byk dosa kering aku...adios amigos...nnt update lagi..thanks kpd follower yg sudi me'follow.....esok2 aku update gambo sepanjang program Majlis Pelancaran Seminar CEMS yg membuatkan aku menanah telinga...

Tuesday, 5 April 2011

D&C..Ipoh Specialist Hospital

 tanganku dicucuk..pedih gak le...

 best je dia landing atas katil..bini yg sakit dia yg landing..

 Makanan tu bkn en hubby abiskan ye..pesakit..lapo gile...

 I luv u mr hubby...

 ZZZzzzzzzzz.....

 mmuaahhh...

Sayang abang....

bz sgt ke..???

30hb Mac 2011, jam 3.00 petang, aku ada appointment dengan dr usha, pakar sakit puan di Hospital Pakar Ipoh ( Ipoh Specialist Hospital ),mslh period ku masih lagi heavy..pagi sblm aku g jumpa doktor usha,lgi teruk period ku kuar smpi abis baju kejeku...byk yg teramat..dlm masa sejam aku tuko pad dh penuh siap bocor lagi...setelah pemeriksaan dibuat oleh doktor,doktor buat keputusan utk buat D&C ke atas ku..memula aku suspen la sbb setau aku d&c tuk org gugur je..bila aku tanya aku gugur ke tak dia kata tak..dia perlu cuci n amik skit sample tisu rahim aku tuk dianto ke lab dan seterusnya mengkaji apa punca period ku yg begitu heavy dan tak teratur..kalu mslh hormon,ubat hormon dh diberi tapi tade kesan..

So pd 31hb Mac 2010 aku pun di d&c kan..seawal pagi jam 7 aku dh mendaftarkan diri untuk msk wad.aku dtmptkan di bilik 227-2..suspen gak le rasa skit..maklumla tade pengalaman 'dicuci'..tp aku berterima kasih pada nurse yg sentiasa bg aku semangat..tepat jam 8.20 pagi aku ditolak ke bilik bedah..lg la aku suspen..dh mcm nk wat operate beso je..aku hanya ditemani oleh nurse yg tolak katil aku ke bilik bedah..en husband biasa la koje..sedih jugak tp nk wat camne dia cari rezeki...

Dalam bilik bedah aku bkn suspen sbb aku nk kena cuci tp sbb tgk ramai gak pesakit yg tgu giliran tuk dibedah atas sbb penyakit masing2 yg aku tak tau apa skt diaorg...tp yg pasti dia org tgu giliran tuk dibedah...tepat kul 9 aku dimasukkan bilik bedah 3..Dr. Goh pakar bius menerangkan pada ku sedikit prosedur sblm aku dicuci...aku akan dibius penuh..maknanya aku tido..lega aku..sbb aku tak sedo pe,riso gak kalu dia bius separuh..aku leh dengo n nmpk apa doktor akan buat kat aku..setelah penerangan diberi then aku setuju,ada borg aku kena sign..then dia pun terus la mencucuk bius sambil menyuruh aku kira 1-10..tp seingat aku..tak smpi 5 pun aku kira....terus aku tido...sedo2 je nurse kejut aku kata cuci dh settle..n suruh aku tenang n berehat sblm di anto ke wad biasa...

Bila dh cergas skit..aku mula la check apa2 yg ptt kot2 ada meninggalkan kesan..hehehe..tade apa pun..aku pun taktau apa doktor usha wat kat aku..betul kata kengkawan mmg tak sakit n tak rasa apa pun...bila dh blk umah sbb dh start byk gerak..baru cam ada rasa ngilu2 skit tp tak le teruk sgt..

Now aku rasa cam dh sehat sepenuhnya..(dari segi fizikal dan mental..) dalaman aku tak pasti tp aku still pantang sbb mak nasihatkan aku supaya berpantang..benda di dalam kita tak nmpk..aku amat berterima kasih pada mak yg sudi menjaga aku mcm anak kecil..sayang sgt kat mak....